De Bandenkeuze

Er zijn veele keuzes in banden gaande van zacht naar medium naar hard ( hardheid van het rubber ) dit word meestal aangegeven door een kleurencode.
En dan zijn er nog verschillende modellen.
Op tapijt zijn de stagger rib banden zeer goed, de mini pin slim geeft daarintegen veel meer grip. Dit is dan wel voor wat een buggy betreft, bij de Truggy rijd men ook vooraan met stagger rib banden maar veelen verdiezen de micropin
Op een drassige ondergrond zou je beter de mini spike gebruiken omdat het slijk daar minder blijft aanhangen tussen de pins.
Bij een ondergrond die aan de band blijft kleven is het dus belangrijk om banden te kiezen waar er veel plaats tussen de pinnen is.

De insert is ook van belang en ook daar zijn er verschillende soorten in en hardheden.
Bij veel grip gebruikt u best een hardere insert en bij minder grip best een zachte insert.
Men zou ook kunnen stellen dat hoe harder de ondergrond hoe zachter de band en de insert mag zijn en hoe zachter de ondergrond hoe harder de band en de insert mag zijn.

Ok hier is de regel dat u er best eens een paar uitprobeert want elke ondergrond is verschillend, zo kan de ondergrond bestaan uit tapijt of kunstgras of harde aarde of zachte aarde.

Kunstgras en tapijt heeft het voordeel dat er overal en meestal te allen tijde dezelfde grip is maar op een buitenpiste is dat niet het geval, naargelang hoe warm het is ( meer stof ) of hoe nat de piste is kan dat nogal veel verschillen.