De Bandenkeuze

Er zijn veele keuzes in banden gaande van zacht naar medium naar hard ( hardheid van het rubber ) dit word meestal aangegeven door een nummer of text.
En dan zijn er nog verschillende merken.
Hoe zachter de band hoe meer grip hij zal geven, hoe harder de band hoe minder de grip zal zijn.
Kijk ook even na welke banden toegelaten zijn ik de klasse waar u met uw wagen kunt deelnemen, het is dan ook aan te raden om deze te gebruiken zodat als u deelneemt aan een race u reeds ervaring en een goede afstelling hebt voor deze banden.

De banden hebben ook aandacht nodig als u er mee gereden hebt, controleer steeds of ze niet loskomen van de velg want dit beinvloed het rijgedrag van de wagen in een negatieve zin.
Gebruik hierbij bandenlijm specifiek bedoeld voor het lijmen van rc-banden, gewone secondelijm is niet goed omdat deze niet flexibel is en zal dus ook het rijgedrag niet ten goede komen.

Er bestaan ook nog gripverhogende middelen, bandensmeer genoemd.
Deze brengt men aan op de band en laat men 15 minuten intrekken, zij maken de band zachter en geven dus extra grip. Ook hier zijn weer veel verschillende merken en types in. Men kan er ook voor kiezen om maar een gedeelte van de band in te smeren om zo andere eigenschappen te geven aan de band tijdens het rijden.

De insert van de band.
Ook bij de insert zijn er hardheden en ook deze zullen elk hun eigenschappen hebben, zo zal een hardere insert iets minder grip geven maar een snellere reactie(agresiever)van de wagen geven bij het sturen, een zachtere insert zal dan weer meer grip geven maar de wagen minder agresief maken door de bochten.